Bel ons: 06 – 19 41 81 23
Frederik van Eedenstraat 34, Oldenzaal

Trimtechnieken

Er zijn diverse trimtechnieken mogelijk bij Trimsalon Oldenzaal afhankelijk van het vachttype van uw hond en de wensen van de eigenaar.

Hieronder staan alle trimtechnieken kort uitgelegd. Mocht u hierover vragen hebben, laat het ons weten! Bij de eerste afspraak wordt u persoonlijk geadviseerd welke behandeling het beste past bij uw huisdier en uw wensen.Hond wassen

Een complete vachtbehandeling bestaat uit:

* de gewenste trimbehandeling;
* wassen met een shampoo afgestemd op uw hond;
* föhnen;
* borstelen;
* oren reinigen en wanneer nodig uitplukken;
* nagels knippen;
* een heerlijk geurtje!!
* veel geduld, aandacht, liefde en natuurlijk een koekje!

Knippen/scheren
Met behulp van de tondeuse of de schaar wordt de vacht van uw hond in elk gewenst model gebracht. Te denken aan Shih-tzu, Maltezer, Poedels.

Plukken
Deze techniek wordt toegepast bij ruwharige honden. De vacht van deze honden bestaat uit een wollige ondervacht en een ruwe deklaag. 2 x per jaar zal de bovenste laag loslaten meestal is dit in het voorjaar en najaar. De vacht is dan plukrijp. Met de vingers of met een trimmes wordt de bovenste (dode) dekharen verwijderd. Er blijft een onderwolletje over en de vacht heeft weer de ruimte om een nieuwe deklaag te ontwikkelen. Ruwharige Teckels, Spanielachtigen en de meeste Terriërs.


Ontwollen

Ontwollen helpt uw hond de rui door! Wij zorgen dat er zoveel mogelijk onderwol wordt verwijderd met behulp van speciale kammen en borstels. Na een grondige wasbeurt zal uw hond worden behandeld door middel van de waterblazer. Deze zorgt niet alleen dat de hond droog wordt, maar ook de laatste loszittende haren worden weggeblazen.

RESULTAAT……minder haren in huis en de hond voelt zich letterlijk bevrijd van overtollige haren!!
Een genot voor elke hond en baas! Berner-Sennenhonden, Retrievers en Keeshonden knappen enorm op van deze behandeling!

Trimbehandeling voor de hondEffileren
Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met behulp van de effileerschaar. De schaar heeft vertanding en de vacht valt hierdoor natuurlijker. Deze techniek wordt vooral toegepast bij honden met een langere vacht. Denk aan de Golden Retriever, Setters, Schotse Collie.

Ontklitten
Ontklitten is eigenlijk geen techniek, maar het gevolg van onvoldoende verzorging van de vacht waardoor er klitten ontstaan. Bij elke hond ontstaan er klitten en helemaal voorkomen kan men het niet.

Echter bij veel klitten of zelfs vervilting dan is eenmalig kortscheren van de vacht de enige oplossing. Het welzijn van de hond staat centraal en ontklitten is nu eenmaal niet leuk voor uw hond. Bovendien wordt ontklitten extra in rekening gebracht!

Acties en aanbiedingen

 

simone mobiel 2014 1004

Oud-steigerhouten voerbakken voor uw huisdier vanaf € 15,- bij Trimsalon Oldenzaal.

 

Google+ 

Belangrijke informatie

 

Chihuahua Wearing Eyeglasses

Hier vindt u een aantal belangrijke punten voor u uw hond naar de trimsalon brengt voor een behandeling. Lees verder…

 

 

openingstijden 2016

Maandag: 09.00 tot 17.00
Dinsdag: 09.00 tot 17.00
Woensdag: 09.00 tot 17.00
Donderdag: 09.00 tot 17.00
Vrijdag: Gesloten

Behandelingen op afspraak.

Vind ons leuk op Facebook

Contact

Trimsalon Oldenzaal
Frederik van Eedenstraat 34
7576 BZ Oldenzaal

T: 06 - 19 41 81 23
E: info@trimsalon-oldenzaal.nl
KvK: 60777818